NYÅRSLISTAN

Hur har ditt 2016 varit? Annorlunda, men mycket bra.

Vad gjorde du nyårsaftonen 2016/2017? Ledde en timmes nyårsfest tillsammans med Oskar och William på mvv.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förr? Jobbade heltid, flyttade till Helsingfors, började studera på universitetsnivå

Höll du några av dina nyårslöften? mina nyårslöften var att skriva dagbok regelbundet och att lära mig säga nej. Dagboksskrivandet har tidvis gått riktigt bra faktiskt! Jag har för första gången i mitt liv fyllt en hel dagbok. Det där nejsägandet är nog något jag får fortsätta kämpa med..

Vilka ställen utomlands besökte du? Jag tror faktiskt inte jag var utomlands en enda gång under 2016, lite sorgligt när jag tänker på det.

Vilket/vilka datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? 1.4, 4.6, 29.8, typ

Gjorde någonting dig riktigt glad? många saker

Hur tillbringade du julen? hos mommo och moffa med släkten och några flyktingkillar

Blev du kär i år? inte kär-kär

Favoritprogram på TV? bor i en lägenhet som saknar tv så har inte sätt på så mycket sånt, men hemma blir jag aldrig så glad som när det kommer wallander eller beck på tv.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? jag hatar ingen

Årets bästa film? jag ser på väldigt lite film nuförtiden, har knappt sett någon i år, iaf ingen ny

Vad gjorde du på din födelsedag 2016? var hemma i Vörå, hade släktkalas, åkte tåg, blev överraskad med mini-surprise party av Becha i lägenheten.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? mera äventyr

Planer för 2017? har faktiskt väldigt lite planer. Det enda jag vet med säkerhet är att jag kommer hänga en del i Friheten.

Tror du att år 2017 kommer bli bättre än 2016? en svår sak att avgöra när jag knappt kan greppa 2017. 2016 var bra, men det kan alltid bli bättre.

Har du några löften inför år 2017? börja äta regelbundet, börja röra på mig, ta vara på vardagen bättre än jag gjort i höst, våga.

Vad var det bästa som hände 2016? jag hade en alldeles fantastisk sommar. och så var det nog väldigt bra att flytta till Helsingfors trots allt.

Vad var det sämsta? jag har kanske känt mig lite själsligt svag ibland. Och lite stressad utan egentlig orsak.

Fick du många nya kontakter? jag började jobba på en skola, jag var ledare på fem läger och jag flyttade till en helt ny ort. Tror aldrig jag har lärt känna såhär många människor på ett år förr.

Har du varit lycklig i år? jag har faktiskt varit väldigt stabil i min sinnesstämning. Lycklig är ett ord som skulle kunna beskriva den.

Bästa köpet? Friheten.

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017? djupa samtal, tid med Gud, utomlandsresor.

Vad önskar du att du gjort mer? tagit tid att lyssna in Guds röst, motionerat, ätit.

Vad önskar du att du gjort mindre? sovit bort dagarna, klagat

Vad spenderade du mest pengar på? hyra, bensin, försäkringar, mat.

Vad fick dig att må bra? tillvaron

Vad var din största framgång 2016? har så svårt för ordet framgång, tydligen ska man behöva prestera för att nå framgång och det känns lite jobbigt.

Vem umgicks du mest med? på vintern och våren Hanna, mina elever och kollegor, på sommaren vassorgäng, barn och ungdomar i alla åldrar, på hösten Becha.

Beskriv 2016 med 5 ord. vuxet, konstigt, fnittrigt, lyckligt, annorlunda.

Kommentera här: