MINA STUDIER

I höstas skrev jag ett inlägg om kurserna jag gick just då för att upplysa mina läsare över 45 om att jag faktiskt studerar också. Det var väldigt längesen jag skrev om skolan, nej ursäkta, universitetet, så därför tänkte jag idag lite kort berätta vad jag gör när jag sitter på föreläsningar. Läs inte om du inte bryr dig, för det är inte särskilt intressant sådär i allmänhet.
 
På måndagar har jag två föreläsningar. 12-14 går jag allmän språkvetenskap. Där lär vi oss om hur språk i allmänhet är uppbyggda, blir översköljda av termer och begrepp och lär oss om morfologi och fonem. Typ.
Mellan 14 och 16 har vi textanalys med språkteori. En ganska tråkig kurs om textanalys, obviously. Jag vet inte riktigt vad vi gör om jag ska vara helt ärlig, men jag antar att vi lär oss analysera texter. Typ.
 
Även på tisdagar har jag två föreläsningar. Mellan 10 och 12 går jag kursen språk och samhälle. Där snackar läraren om språkets ställning i samhället, skillnaden mellan olika samhällen, om könet påverkar språkbruket, tvåspråkighet osv. För det mesta riktigt intressant, men han ställer konstiga frågor så det är lite jobbigt.
12-14 har vi språkvård. Själva ämnet är väldigt kul och något jag till och med skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden, men vi går väldigt långsamt framåt och jag känner inte att jag lärt mig någonting ännu..
 
På onsdagar är vi lediga, vilket är naaaajs. Då brukar jag ta långa promenader, spela gitarr eller sova.
 
På torsdagar har jag en föreläsning 08.30-11.30, röstvård och muntlig kommunikation. Läraren är läppäliläppä (för att citera bechas vän) och kursen innebär tre timmar chill i veckan. Men det är annars väldigt intressant. Jag tycker om att prata om hur rösten fungerar och hur man ska göra för att använda den på bästa sätt. Så har vi lyssnat på olika sorts sångröster, läst pippi långstrump för varandra och druckit kaffe. Och förra veckan var vi som sagt och högläste på kårkulla.
 
På fradagar har jag danska mellan 10 och 12. Danskalektorn är bra och engagerad och det är riktigt roligt. Jag har bara hunnit ha två föreläsningar ännu men vi går igenom allt från danmarks historia till dagens popkultur plus att vi har en hel del muntliga övningar där vi får öva att prata danska med varandra.
 
Det var de kurser som jag går just nu. Hoppas nån som har undrat nu har fått svar på sina undringar!