FÖR JAG ÄR KUNG I STA-A-AN

Hej och välkomna till dagens redovisning av hur det är att bo i storstaden.
Nu förstår jag att ni alla sitter hemma med stor förväntan över att få veta vad jag gjorde under mina andra dag i skolan. Vilken tur att jag har tänkt berätta det för er!
 
Idag har jag suttit inne i en sal med flera hundra gulisar från humanistiska fakulteten och lyssnat på gubbar och gummor som pratat finska. Ni som känner mig vet att jag är väldigt usel, ja nästan begåvat dålig, på vårt andra inhemska språk. Ni som känner mig vet också att jag har ganska lätt för att somna, speciellt när finska tråkiga gubbar pratar. Ja, det säger ju sig själv hur dagen gick.
 
Vad pratade gubbarna om då? Ingen aning. Jag kan inte finska och jag sov. Om skolan antar jag.
 
Okej så tråkigt var det kanske inte (jo). En av gubbarna var faktikt vår rektor.
Jag tror dagens ena tillställning "Rektorns välkomsttillfälle" är det närmaste en presidentmottagning jag någonsin kommer komma. Eller ja, tills jag går på presidentens bal åtminstone.
Innan rektorn kom in berättade en lärare om hur vi skulle bete oss när han väl kommer. När han kom in spatserandes i gången mellan stolsraderna reste sig alla elever upp och svarade artigt "hyvää päivä" på hans "hyvää päivä" och "god dag" på hans "god dag". Efter en timmes prat gick han ut, alla reste sig upp och applåderade. Nu kommer vi till det mest skumma med hela tillställningen. En och en gick vi ut ur salen, skrev våra namn i typ en gästbok och gick sedan fram till rektorn, skakade hand och blev hälsade välkomna. SÅ SKUMT.
 
Sen kom jag hem, pratade med vår inneboende (vi har en inneboende!) (clara för er som undrade) och sov.
 
Sådär övrigt har jag köpt ett buss-metro-språvagn-tågkort idag, men det funkar fortfarande inte för tanterna på HSL-kontoret gillar inte mig. Men annars kan jag snart staden utantill. Jag tror jag är en naturbegåvning. Så fort jag känner igen mig på ett ställe, vet vart vi ska gå eller hoppar på rätt buss utan bechas hjälp börjar jag sjunga den bästa låten som finns. (den ur oliver och gänget, "man är väl infödd, man har väl ko-o-o-oll! Jag äger ingenting, men jag har storstadskontroll!")
 
Nu ska jag avsluta detta flummiga inlägg (som tagit en evighet att skriva för att Becha stör mig hela tiden) och gå ut på en promenad i det vackra solskenet istället. Hade gött!

Kommentarer:

1 Mamsen:

Ha, ha, ha! Skumt, väldigt skumt!

Kommentera här: