2016 UR MIN SYNVINKEL del 2

Maj
 
Första maj firades på stan med mina systrar. Mamma och pappa var bortresta några dagar i början av maj så jag var boss i huset. Vi hade cykelutfärd med jobbet och jag var på ännu ett inträdesprov. Jag kärade ner mej i allt och alla, det är så jag blir på våren. Denna vår var jag dock extrem. Tack vare krisihimmelsfärd hade vi långledigt en helg. Den helgen var det sommarvärme, jag dansade omkring i shorts, picknickade med Nicolina och Irene, var på uprising, spelade volleyboll och bara njöt av livet. Vi firade morsdag hos mommo och moffa med årets första grillmat och kubbspel. En helg bjöd vi vår faster på trerätters middag OCH SKAFFADE KATT. Det var alldeles fantastiskt. Jag gick och blev alldeles dunderförkyld igen, när jag just återhämtat mig helt från min tid med körtelfeber. En solig fredag var det stafettkarneval och jag var där med mina elever och hejjade och jagade och värmde upp och grät (när det gick bra för dem). På kvällen var det sista uprising för terminen.
Jag var på fkf's våravslutning, pappa fyllde år och det var musikskolans våravslutningskonsert. En solig tisdag tog jag ledigt från jobbet, hoppade på tåget och åkte ner till Helsingfors över dagen för att skriva inträdesförhör till den utbildning jag nu går på. Dagen efter sjöng jag på Kuulas våravslutning i stadshuset. Den sista maj var vi på klassutfärd med åk 1-2 till stundars och söderfjärden hela dagen. Åh det var en så fin dag! Maj var en riktigt super-månad!
 
 
 
Juni
 
Första juni firade vi som vanligt den tredjedel av familjen som då fyller år, Mamma och Bella. Jag var på lägerplaneringar och dubbeldejt med Bebbe&Hanna och Leo&Bettan. Alla dubbeldejter behöver ett femte hjul, som jag brukar säga. Den fjärde juni sade jag hejdå åt mina elever och kollegor med en vacker skolavslutning. Vi grät, allihop. Det var så fruktansvärt sorgligt. Efter avslutningen körde jag runt i österbotten och besökte fyra nybakade studenter. Jag var på intervju till speciallärare och jag var så otroligt nöjd med min insats. Jag var nästan lite harmad att jag inte hade det på första plats. Jag besiktade bilen (och den gick inte igenom), mös med katten och chillade de första dagarna på mitt sommarlov. Den nionde satte jag mig mitt i natten på en buss i Kvevlax som tog mig ner till Åbo där en båt tog mig över till Åland. Pings-missionskonferens var det som hände och det var festligt. En långhelg med mina tre bästa vänner och massa söta barn! Dagen efter att jag kommit hem stack jag iväg till vassor för sommarens första läger. De vildaste barnen jag någonsin skådat och världens bästa ledare. Lägret tog slut och jag befann mig nästa dag på humle på nästa konferens. Samma dag som den slutade fann jag mig själv på vassor igen för nästa barnläger. Det bestod av vackra solnedgångar och snäppet lugnare barn. Jag fick veta att jag blivit antagen till helsingfors universitet och började förbereda mig på att flytta till huvudstaden. Det blev midsommar och det firades på Koskinens villa med 20 andra party-människor. Mina enda lediga dagar i juni hängde jag på skären. Sista juni blev det dags för kds på vassor. I min dagbok har jag skrivit att det var "sommarens antagligen sista läger". HAHAH, tänk så fel jag hade! Juni var en fantastik månad.
 
 
 
Juli
 
Julis första vecka spenderades på kds. Kds var knappa två veckor fyllda av kärlek, glädje, sommar, tävlingar, god gemenskap, skratt och Gud. Så otroligt bra! Trots min stukade tumme hann jag göra massa roliga saker. Hängde med Becha på stan, var på dans och såg på fotboll i Kvevlax med enmassa unga människor. Jag och Becha påbörjade vår jakt på lägenhet i helsingfors och jag hängde ännu mer på skären. En regning lördag åkte jag, papsen och Hannes ner till Björneborg för att njuta av svänginga melodier på Pori Jazz. Jag stack iväg på mitt fjärde läger för sommaren, trots att jag inte tänkt vara på fler än tre läger. Det blev jeppisdagarna och på lördagen hängde jag där med fint folk och avslutade natten uppe på ett tak. Så bra dag! Jag började förbereda mig på att flytta, packade ihop min gamla lägenhet och sökte efter en ny. Plötsligt en dag fick vi tag på vår älskade tvåa och jag kunde äntligen fokusera på annat än planritningar. Den sista juli åkte jag iväg på ytterligare ett läger jag blivit medtvingad på, denna gång på utterö. Det blev trots allt ett fantastiskt roligt läger och en väldigt bra avslut på min lägersommar. Juli var en väldigt väldigt rolig månad!
 

 
 
Augusti
 
Augusti började somsagt med tonårsläger på Utterö. Jag var på bröllop, firade Ica som fyllde 20 och gick äntligen färdigt sista skedet i bilskolan. Några dagar in i augusti hoppade jag på en onnibuss mitt i natten och åkte ner till åbo för att sedan åka skärgårdsfärjor ut till Kökar. Det tog så himla länge. Men på kökar befann sig Kesia och vi hängde på denna ljuva skärgårdsö i dagarna två innan vi tog oss hela vägen hem till Ekenäs. Sen bilade vi upp till Österbotten med världens bästa playlist genom åskvädret. Det var tre fantastiska dygn!(roadtrippen tog inte tre dygn, men resan till kökar inräknat var det tre dygn). Det blev dags för humlefestival, jag medverkade med min kära far, hängde med gott folk och njöt av bra musik. Efter den helgen började alla skolan förutom jag, vilket jag njöt väldigt mycket av. Kesia bodde äntligen i Vörå så vi hängde i princip varje dag i två veckor. Dagarna gick ut på att äta glass, mysa med katten och se på Os. Jag var på drive-in bio och återförenades med mina fkf-brudar. En helg körde jag och papsen ner till Helsingfors med bilen proppfull av möbler och flyttlådor. Jag fick för första gången äntra den lägenhet som idag är mitt andra hem. Dessutom shoppade vi på ikea, monterade ihop soffan och åt gott hos Bechas föräldrar. Sen bilade vi upp igen. Vi firade pre-villaavslutning på vassor med ett fantastiskt gäng människor. En blåsig onsdag hände det ofattbara. Vår älskade, alldeles underbara katt gick hädan. Vi sörjde i flera dagar, jag har nog aldrig gråtit så mycket under så kort tid förut. Sorgen var stor med jag flydde det hela och flyttade ner till Helsingfors. Resan ner var en plåga och när jag äntligen steg in i mitt nya hem var jag helt slutkörd. De två dagarna som var kvar innan vi skulle börja skolan monterade vi möbler, packade upp lådor och organiserade i köket. Och drack äcklig skumpa. Så kom dagen när lilla Miriam började studera på universitetet. Det var en bra dag, och jag hade goda känslor inför de kommande fem åren. De återstående dagarna av augusti gjorde jag inget annat än vuxna saker. Men augusti var en mycket fin, händelserik och livsomvälvande månad.
 
 
 
Denhär tredjedelen av året var fantastisk!
 

Kommentera här: