MINA STUDIER

I höstas skrev jag ett inlägg om kurserna jag gick just då för att upplysa mina läsare över 45 om att jag faktiskt studerar också. Det var väldigt längesen jag skrev om skolan, nej ursäkta, universitetet, så därför tänkte jag idag lite kort berätta vad jag gör när jag sitter på föreläsningar. Läs inte om du inte bryr dig, för det är inte särskilt intressant sådär i allmänhet.
 
På måndagar har jag två föreläsningar. 12-14 går jag allmän språkvetenskap. Där lär vi oss om hur språk i allmänhet är uppbyggda, blir översköljda av termer och begrepp och lär oss om morfologi och fonem. Typ.
Mellan 14 och 16 har vi textanalys med språkteori. En ganska tråkig kurs om textanalys, obviously. Jag vet inte riktigt vad vi gör om jag ska vara helt ärlig, men jag antar att vi lär oss analysera texter. Typ.
 
Även på tisdagar har jag två föreläsningar. Mellan 10 och 12 går jag kursen språk och samhälle. Där snackar läraren om språkets ställning i samhället, skillnaden mellan olika samhällen, om könet påverkar språkbruket, tvåspråkighet osv. För det mesta riktigt intressant, men han ställer konstiga frågor så det är lite jobbigt.
12-14 har vi språkvård. Själva ämnet är väldigt kul och något jag till och med skulle kunna tänka mig att jobba med i framtiden, men vi går väldigt långsamt framåt och jag känner inte att jag lärt mig någonting ännu..
 
På onsdagar är vi lediga, vilket är naaaajs. Då brukar jag ta långa promenader, spela gitarr eller sova.
 
På torsdagar har jag en föreläsning 08.30-11.30, röstvård och muntlig kommunikation. Läraren är läppäliläppä (för att citera bechas vän) och kursen innebär tre timmar chill i veckan. Men det är annars väldigt intressant. Jag tycker om att prata om hur rösten fungerar och hur man ska göra för att använda den på bästa sätt. Så har vi lyssnat på olika sorts sångröster, läst pippi långstrump för varandra och druckit kaffe. Och förra veckan var vi som sagt och högläste på kårkulla.
 
På fradagar har jag danska mellan 10 och 12. Danskalektorn är bra och engagerad och det är riktigt roligt. Jag har bara hunnit ha två föreläsningar ännu men vi går igenom allt från danmarks historia till dagens popkultur plus att vi har en hel del muntliga övningar där vi får öva att prata danska med varandra.
 
Det var de kurser som jag går just nu. Hoppas nån som har undrat nu har fått svar på sina undringar!

ÄNNU EN SNAPCHATVECKA

Jag vill gärna skriva men jag orkar inte för jag är alltid trött och jag hinner inte för jag har massa deadlines. Tacka vet jag snapchat, wohoo. Här får ni ännu en veckoredovisning i snaps och screenshots:
 
Måndag var en bra dag! Jag var på bra humör nästan hela dagen! Jag pluggade på bibban med Rebecca, lånade ut min mobil till en stubbe vars bankkonto blivit hackat och spenderade sedan kvällen på måndagssamling.
 
 
På tisdag donerade vi blod! Eller det var det som var tanken åtminstone, men jag hade fortfarande för lågt hb..
 
På onsdag dödsförklarade jag min blomma. MEN nu lever den (typ) igen! Tänk vad lite vatten kan göra under.
 
På torsdag hade vi högläsningsdag på kårkulla och sen hängde vi på stan för att se på skrikande abiturienter och fånga lite godis. Jag har tyvärr inga bilder på detta, endast en film och den kan jag ej infoga här. Men jag tror ni alla vet hur abiturienter ser ut..
 
Fredag var också en bra dag! Vi hade danska (<3) och jag och Rebecca listade äntligen ut hur man printar ut saker i bibban! Och så var jag ju ensam i lägenheten hel helgen pga bortrest kämppis. Så najs! (inte nu direkt att hon var bortrest, men att vara ensam. Jag älskar att vara ensam.)
 
På lördag var jag på vandringsutflykt till Prisma. En timme av solsken, svensk musik i öronen och väldigt hala vägar. Den bästa timmen på mycket länge.
 
Nu ska jag sluta skjuta på allt skolarbete och transkribera lite häxan surtant. Hejdå!
 
 

DEN GÅGNA TIDEN

"Vad har Miriam gjort den senaste veckan?" undrar ni kanske. Det har ni all rätt att göra, för jag har ju inte skrivit något. Här har ni några fina snaps sparade i mina memories som får beskriva min vecka.
 
Jag håller mitt nyårslöfte! Jag äter oftare och mer regelbundet, vilket också tycks leda till att jag är hungrig mer ofta. Det enda jag tänkt på den senaste tiden är mat.. Så även på natten.
 
Jag tog en snygg selfie med snygg-filtret på snapchat, men eftersom det är pinsamt att skicka snygga bilder åt folk sparade jag den bara utan att skicka den åt nån..
 
Jag var hemma i Vörå och åt lunch hos mommo och moffa. Och gosade med Leo Peo Glenn Långsvans. Det tyckte inte min helsvarta outfit om..
 
Tågresan kändes ovanligt lång. Här ovan får ni en liten inblick i vad jag höll på med.
 
Men jag kom fram tillslut!
 
Fin bild tagen i stunden. Älskar hur jag på ett mycket konstnärligt sätt lyckats fånga essensen av min personlighet och energi.
 
Jag lagade lasagne i veckan! Det tog länge. Becha hann ångra flera gånger om att hon valde att inte göra egen mat utan låta sig bjudas av mej..
 
Becha var i Vasa i helgen så jag fick ha lite private time. Den ensamtiden tog jag tillvara på väl och skypeade med Kexet.
 
Bonus:
(Detta är ingen snap, därför är det en bonus) Igår bjöd vi in Emma och Mello (vårt favoritpar) för att kolla på mello. Mest för att det är goals att kolla på mello med någon som heter Mello, men också lite för att dom är roliga att hänga med.