SNART ÄR JAG EN ÄKTA HELSINGFORSARE

Tjenare!
Första skolveckan är över!
Eller ja, vi har inget obligatoriskt program imorgon, men på eftermiddagen ska vi ut på fredagsøl med klassen och tutorerna och lärarna och sen ska vi på picknick.
 
Igår var det info om datanånting och biblioteksguidning.
Idag hade vi institutionens välkomsttillfälle, nordica-info och NNS-info. Så himla mycket info!
Och nej jag går tydligen inte bara på linjen Nordiska språk på HU. Helsingfors universitet, humanistiska fakulteten, institutionen Norsu, avdelning (typ, vet int säkert vad det heter) Nordica, ämnesförening Saga, ämne NNS (nordiska språk). (jag lovar att typ allt dedär ändå är fel, eftersom att hälften av informationen vi får går på finska)
 
Igår ringde en kvinna från magistraten för att bekräfta att jag vill ändra min boendeort tillfälligt till Helsingfors. Orsaken till att jag inte får studierabatt på mitt busskort är för att jag hittills har stått skriven i Vörå.
Så idag gick jag till universitetsbibban för fjärde gången för att fixa studentrabatten, men när jag kom dit sa tanten vid disken att jag tydligen måste ändra min boendeort helt, det räcker inte med att stå tillfälligt i Helsingfors.
Så nu måste jag tydligen byta hemort från Vörå till Helsingfors för att få billigare buss-metro-spåra-tågresor.
Jahapp.
 
Snart ska jag äta Bechas mat och sen ska jag äntligen försöka packa upp lite mer i rummet. (nånting inom mig vill ändå hålla det ouppackat, för akustiken blir fantastisk när det inte hänger enmassa saker på väggarna)
 
Ha de gött!
 
Ps. Nu tror jag att jag kan namnet på alla mina klasskamrater! Wohoo!
 
Mitt rum och min utsikt.

Kommentera här: