LITE VARDAG

Tänk att det är onsdag redan! Det går snabbt när man har i medeltal en lektion om dagen..
Jag har egentligen inte så mycket att berätta om de senaste dagarna. Jag har fått mitt buss-metro-spåra-tåg-sveaborgfärjankort fixat i alla fall, vilket är väldigt skönt! Efter att på en vecka gått ut med 40+€ på bussavgifter känns det lite bättre att bara behöva betala 26€ i månaden.
 
Vi har ju börjat studera på riktigt nu. I måndags hade vi en retorik-kurs och igår hade vi vår första norge och norska-kurs. Idag är vi egentligen lediga, förutom att vi måste åka in till skolan på ännu ett infotillfälle..
 
Lägenheten börjar bli mer och mer uppackad och komplett. Det enda som saknas är klädkrokar i hallen, ett skrivbord i mitt rum och nånstans att lägga alla våra tomma flyttlådor.
 
Innan jag åker in till stan idag ska jag fara ut och springa, äta mat, börja skriva min första skrivuppgift och sortera tvätt.
Som avslut tänkte jag berätta om min största skräck när det gäller Helsingfors:
Snurrdörrarna.
Dom finns överallt och dom skrämmer mig något så fruktansvärt!
Det är behagligt att gå in i dom, det är obehagligt att gå ut. Det blir ett mission almost impossible att lösa varje gång jag stiger in i en bygnad och inser att jag måste gå igenom en snurrdörr. Jag vet inte hur man gör!
Tacka vet jag vanliga manuella dörrar.

Kommentera här: