JOTACK MAMMA, DET GÅR BRA I SKOLAN

Nu tänkte jag berätta lite om hur det går i skolan, för dom som bryr sig.
Jag har nu gått två veckor "på riktigt" på universitetet. Vi har alltså haft två veckor av riktiga lektioner.
Som jag nämnt tidigare har vi inte särkilt många kurser på gång just nu, och hemuppgifter har vi inte hunnit få så många ännu, så vi skulle kunna säga att jag är mera ledig än oledig. Det är en sanning.
 
På måndagar har vi en lektion, Retorik.
Det är helt okej. Vi pratar om retorik. Och håller nu på och förbereder en gruppresentation.
Det är väl inget jag känner att jag är jätteintresserad av, men det är heller inte svintråkigt. Jag känner heller inte att jag lär mig så jättemycket, jag klarar mig ganska långt på att bara använda min hjärna.
 
På tisdagar har vi också en lektion, Norge och norska.
Vi går denhär kursen tillsammans med de som har finska som modersmål och studerar nordiska språk, så det är en ganska stor grupp (typ 60 pers). Men läraren är rolig och norska är roligt att lyssna på och jag är taggad på att lära mig mer norska. Så det är ganska kul.
 
På onsdagar är vi lediga. Eller dagen är väl egentligen till för skolarbeten, men vi har inga schemalagda föreläsningar. Det är najs att vara ledig mitt i veckan.
 
På torsdagar har vi först en kurs som heter Översättningsparet svenska och finska, där vi typ lär oss olika översättningstekniker. Jag vet inte helt säkert vad vi egentligen lär oss, men jag vet att det är tråkigt.
På torsdag eftermiddag har vi kursen Skriva, där vi skriver. Vi går igenom olika genrer och skrivsätt och övar oss på att bli bättre skribenter. Just nu håller vi på med insändare.
Mellan tre och fyra på torsdagar ska vi egentligen ha Norge och norska igen, denna gång med endast de svenskspråkiga studenterna, men vi har inte hunnit ha nån sån lektion ännu.
 
På fredagar har vi Grammatik, där vi basically ska gå igenom hela svenska språkets grammatikaliska uppbyggnad. Det lär vara en svinsvår kurs som många har problem med att komma igenom. Just nu håller vi på med ordklasserna. Jag tycker det är kul. Grammatik är kul!
 
Så, det var det. Mina universitetsstudier. Hoppas ni som undrade har fått lite mera klarhet i vad jag gör om dagarna i skolan.
 

Kommentarer:

1 Mamsen:

Så skönt att höra att du går i skolan. Också. Tänkte att du bara går runt och tappar bort dig:) //Mamma

Svar: Haha, nej jag studerar faktiskt ibland också! ;)
Miriam Joanna

Kommentera här: