FREDAGSMYS MED KATTEN UTAN NAMN

Hejsan!
Här är jag och katten. Vi har det bra. Hon har äntligen börjat gå med på att mysa ibland. Oftast vill hon bara busa. Jag gillar mys bättre.
Idag är det fredag och jag har just avslutat den näst sista veckan innan sommarlovet. Eller egentligen får jag ju inte sommarlov för jag kommer ju inte tillbaka till jobbet i höst. Och inte semester heller för jag får ingen lön. Om en vecka blir jag arbetslös, kanske jag borde säga istället.
 
Men det är najs.
Inte att bli arbetslös, men att bli ledig. Jag gillar attt vara ledig.
Juförsej kommer jag inte vara ledig förrän 9 juli men jag kommer inte jobba heller, så då är jag ju på sätt och vis ledig.
 
Annars då?
Jo jag är förtfarande förkyld. Inte längre dödins förkyld, nu är jag mera koma-förkyld. Eller typ medvetslös-förkyld.
Börjar också misstänka att jag har i bihålorna. (alltså typ bihåleinflammation. kan man säga "har i bihålorna" på riktig svenska? knappast.) Körtelfeber och bihåleinflammation inom loppet av två månader, sweet.
 
Men förutom det är livet najs.
 
Nu ska jag mysa med katten. Hade gött!

HELSINGFORSDAG

Idag har jag varit till Helsingfors. Bara för nöjes skull då eller? undrar du kanske. Nähe du, jag har skrivit mitt tredje (och förhoppningsvis sista) inträdesprov i mitt liv. Nordiska språk, litteratur och översättning skrev jag ett prov om i nästan fyra timmar. Det var ganska roligt ändå. Andra saker som varit roliga med min dagsresa:
 • Att åka tåg, det är ganska najs. Speciellt när det är direkttåg och man slipper kliva av i Seinäjoki och byta.
 • Att det var himlajättemegafint väder. Solen sken och det fanns inte ett moln på himlen!
 • Jag köpte en svart långklänning! Jag är verkligen i behov av en svart klänning. Jag äger ändå ganska många klänningar (ca 16 stycken), men inte en enda helsvart. Men nu köpte jag alltså en sån.
 • Jag fick hänga med Becha! Alltid lika angenämt. Hon påminde mig gång på gång att detta kanske är min bostad (HAHA) om några månader. Skrämmande.
 • Vi åt mäccenmat i solskenet i en park.
 • Provet gick ganska bra, och efteråt åt vi glass och gick på promenad.
 • Jag satt mitt emot två söta tanter på tåget hem. När de skulle stiga av i Tammerfors höll den ena på att stopla i mittgången och då kollade den andra tanten på mig och skrattade. SÖT!
Lite mindre bra saker med denna dag (jaja, jag är för evigt optimist, men det hör till att nämna några dåliga saker när man nämnt några bra. så är det bara. deal with it):
 • Mitt tåg for 07.21 från Tervajoki. Tidig morgon. usch.
 • Det satt en gubbe bredvid mig på tåget. Jag har märkt att jag är så otroligt finländsk när det gäller kollektivtrafik. Jag vill verkligen inte sitta bredvid någon annan. Främst av rädsla att personen ska börja prata finska med mig.
 • Borden och stolarna i salen där vi skrev provet var så himla långt ifrån varandra!
 • Jag visste inte vad "notoriskt" betyder.
 • Det satt två tanter framför mig på tåget. (ja, det är också negativt. För tanter pratar. Fag tog till den otroligt desperata lösningen att jag låtsades prata i telefon för att tanterna skulle fatta att jag pratar svenska innan de skulle börja prata finska med mig. Det funkade. Men jag skäms en aning.)
 • Jag har träsmak i baken efter allt sittande och vill bara hem till katten och sägen och vessan. (jag sitter alltså på tåget ännu)
Det blev ganska många negativa saker, men det är bara små detaljer. Nu ska jag titta ut genom fönstret och lyssna på gamla eurovisonslåtar, för det är sånt jag gör när jag åker tåg. HEJDÅ.

NEJ JAG HAR ALDRIG RÖKT I HELA MITT LIV, DET BARA LÅTER SÅ

HEJ!
Jag lever! Wohoo!
Det är faktiskt ett under att jag lever, för jag är dödins förkyld.
Jag är täppt i alla näsor jag har och jag hostar som en kråka som rökt i 40 år.
 
Idag var jag på körövning och det var inte lyckat för min röst klarade inte av att sjunga så jag började hosta helt otroligt mycket, höll på att kvävas, började gråta (för att jag hostade så mycket), hoppade över en bänkrad för att komma ut, sträckte mitt ben, drack tio liter vatten, kom tillbaka och tänkte jess nu kan jag sjunga igen, sjöng en mening och började hosta igen. Inte kul.
Speciellt inte kul eftersom jag skulle haft tre sånglektioner denna vecka och konsert både på söndag och nästa onsdag. Jag hoppas verkligen att min röst kommer tillbaka tills dess!
 
Men jag har köpt ben&jerry's, och det är gott, så det är inte helt ute med mig. Jag har snart ätit upp en halvliter, helt på egen hand. Bra medicin.
 
Nu ska jag diska min stekpanna, boka tågbiljetter, skicka några mail, betala en räkning, planera jobb och andra vuxna saker (se på blue water high och spamma kexet på snapchat).
Hade gott, hoppas jag lever imorgon!