JULHELGEN

Julhelgen sprang förbi med ett sus även detta år. Inte mig emot, jag gillar julen, det gör jag, men jag sörjer sällan när den är över.
Julafton firades hos mommo och moffa med släkten och några asylpojkar. Riktigt trevligt! Senare på kvällen myste vi hemma med familjen, öppnade julklappar och såg på Karl-Bertil Jonsson och Svensson Svensson.
 
08.00 på juldagsmorgon befann jag mig i kyrkan på julotta. Jag och männen i min familj sjöng ett par sånger. Antal gånger jag i höst har stigit upp före klockan åtta kan räknas på en hand. Ja kanske till och med på ett finger, men det gick helt okej ändå. När jag kom hem sov jag i två timmar. På eftermiddagen hängde vi hos mommo och moffa igen men nu var våra kusiner där också.
 
Julannandan var en slö dag på förmiddagen. På eftermiddagen körde vi iväg till Jakobstad för att fira med fastrarna. Vi åt gott, spelade spel och öppnade ännu mer julklappar.
 
Idag har jag byggt pussel, hängt med mina syskon och spelat spel. Ikväll ska vi bada bastu och se på film. Imorgon börjar årets midvintervecka så då ska det bara packas hela dagen innan avfärd. Det ska bli en riktigt spännande vecka, av olika skäl. Ser väldigt mycket framemot att både avsluta detta år och starta ett nytt år med alla fina människor.
 
Ha det fint, vi syns nästa år!
 
Två väldigt fula bilder, men det är allt jag har att bjuda på. Tack o hej

NÄSTAN DÄR NU

Imorgon kl. 12.00 får jag jullov på riktigt. Innan dess har jag en tredelat hemtent och en skriva-uppgift som ska inlämnas. Jag har ju egentligen haft jullov i nästan en vecka redan, men det blir inte jullov på riktigt innan alla skoluppgifter är inlämnade.
 
Än en gång kan jag konstatera att det är fysiskt omöjligt för mig att göra något i tid. Hemtenten har varit öppen i en vecka, och skrivuppgiften har vi vetat om i flera månader. Har jag gjort nåtning förrän nu? Nej.
Istället har jag hängt på stan och shoppat julklappar, varit på sångövningar inför julfrid som äger rum i oravais kyrka imorgon kl. 20 (tips tips), skypeat med bästis, planerat saker, hängt med min familj med mycket mera.
Nu har jag suttit bänkad vid matbordet med alla anteckningar utspridda över hela bordet och med tiotals flikar öppnade i min webbrowser. Så går det. Men det är inget jag kan göra något åt.
 
Nu ska jag fortsätta skriva, jag har ett tajt schema att följa! (som jag redan har förbigått allt för många gånger idag)
Ha det fint! Jag ska försöka skriva nåt mera innan jul, för jag är inte redo att säga god jul ännu.
 
Just det ja! Jag klippte ju mej här om dagen! Resultatet ↑
(det är ännu lite kortare nu eftersom jag suger och det blev ojämnt och jag varje gång jag går in i badrummet klipper av lite mera.)
 

JULLOV

Jag har jullov. Mitt första jullov på universitetsnivå, haha.
Saker som gör att jag ändå inte kommer vara särskilt mycket ledig:
– jag har en nyårsfest att planera och genomföra
– jag har en julkonsert att öva till och framföra
– jag har tre hemtenter att skriva
– jag har en deadline på en slutuppgift i en kurs
– jag har ett nyårsläger att närvara på
 
Men det blir najs. Alltihop. Ser framemot min månad i Österbotten väldigt mycket. Känns dock väldigt konstigt att nästa gång mina fötter vandrar på Helsingforsisk mark, ja då är det 2017.
 
Innan dess ska jag njuta av de två återstående veckorna av 2016.