JAG HAR FLUGIT UT UR BOET FÖR FEMTE GÅNGEN

Hej hej hej tjena från mitt nya hem!
 
Igår var dagen jag tog min rinkka och min kappsäck och steg på tåget i Tervajoki för att på 3,5h befinna mej i min nya boendestad.
Å så bra det gick, de första 28 minuterna. Sen stannade tåget. Vi stod still i en timme innan vi fick informationen att vi skulle av tåget och byta till en buss som skulle föra oss till Seinäjoki tågstation.
Jag BAR min tunga kappsäck hundratals meter (ingen aning hur långt det var, men det var dödin där och då) över tågrälsen mot det proppfulla bussen.
När vi äntligen satt på ett nytt tåg hade det tagit ca 1h 40 min sen tåget stannade.
Strax före 18 var jag framme på Helsingfors centralstation, istället för klockan 16.33 då jag egentligen skulle varit framme.
Efter att ha gissat mig fram och fått väldigt noggranna beskrivningar av Becha hittade jag hem.
 
För det är väl det denhär lägenheten är nu. Mitt hem.
Det känns så konstigt och fel att säga så jag tror jag kallar det för partyplacet ett tag till. (har aldrig kallat det för det, men partyplacet låter ju nästan lika najs som hem)
 
Nu ska jag äta Bechas nudlar utan att fråga om lov, packa upp några lådor och sen (om min mensvärk tillåter mig) bege mig in till stan. Eller ingen aning om det är in till stan jag ska, men nånstans ska jag i alla fall med en buss. Sen ska jag hem igen och tagga/gråta över att jag börjar skolan imorgon igen efter 1,5 års paus.
 
HEJDÅ
 

Kommentarer:

1 Mirjam:

Har ni rutigt golv?? då är partyplace definitivt ett passande namn

Svar: JA! En liten remsa i hallen är rutig, så det är party
Miriam Joanna

2 Becha:

Nä, du åkte inte till stan, du åkte faktiskt längre bort från stan. Det blir nog kartlära ganska snart.
*taggar*

Kommentera här: