JAG KANSKE SKA STUDERA TROTS ALLT

Ni som känner mej, eller ni som har läst min blogg ett tag vet att jag har haft ganska mycket framtisdångest/panik/beslutsfattningssvårigeheter/ovisshet angående min framtid. Ni som har umgåtts med mig (eller becha, hon gillar att försöka övertala folk att övertala mig att studer i helsingfors) de senaste veckorna/månaden vet också att jag har beslutat mig för att börja studera till hösten. Jag är redo att ta steget in i studielivet.
 
För två veckor sen lämnade jag in min ansökan, dagen före den sista dagen. Jaha tänker ni då, vad blir det för linje nu då?
Jag sökte in till fem olika linjer, på tre olika studieorter i två olika universitet.
 
1. Nordiska språk, Helsingfors universitet, Helsingfors
Kul! Jag är ju en grammatiknörd som ni kanske vet, och när jag kollat på gamla inträdesförhör blir jag alldeles till mig för att det är så sjukt roliga uppgifter. Helsingfors är väl också helt kul.
 
2. Speciallärare, Åbo Akademi, Vasa
Kul! Jag jobbar väl just nu som det som är så nära speciallärare man kan komma utan utbildning. Och jag trivs ju, jag skulle gärna fortsätta att jobba med jobbiga barn resten av mitt liv. Det här inträdesförhöret har jag redan skrivit och det gick väl helt okej för att knappt ha läst nånting alls.
 
3. Socialvetenskaper, Åbo Akademi, Vasa
Det här är basically utvecklingspsykologi, det är iaf den intriktingen jag tänkt mig på om jag kommer in. Jag vet inte vad jag ska säga om dethär, kul om jag får studera det, men kbry ifall jag inte får det.
 
4. Socialt arbete och socialpolitik, Soc&Kom, Helsingfors
Ifjol var detta mitt första val, nu har det hoppat ner till fjärde plats, vilket innebär att jag måste vara väldigt skit för att komma in här (eftersom jag måste misslyckas på de tre föregående linjerna). Jag har egentligen ingen aning om vad denna utbildning innebär, men det låter intressant.
 
5. Logopedi, Åbo Akademi, Åbo
Det här var väldigt yolo och impulsivt. När jag fyllt i min ansökan kände jag att jag ville ha en utbildning till och så kom jag att tänka på att mamma alltid tyckt att jag ska studer logopedi för att vårt land har brist på talterapeuter så då valde jag det. Men jag satsar nog inte alls på dethär, jag har inte en skrivit in tiden för urvalsprovet i min kalender.
 
Så, det var mina val och lite tankar angående dessa. Egentligen har jag inte jättestor skillnad vart jag kommer in. Och kommer jag inte in nånstans så är det också okej, då får jag ju ta ett till mellanår (y).
Men just nu lutar det mot att det blir Helsingfors till hösten, jag har till och med lämnat in en studiebostadsansökan. Och jag kommer satsa mest på nordiska språk-inträdesförhöret.
 
Nu när jag har rett ut min framtid med er ska jag gå och lägga mig. Godnatt!

Kommentera här: