DET HÄR MED MOTION

Hej.
Jag är lite upprörd.
Mest för att jag har mensvärk, men också för en annan orsak.
Träning.
VARFÖR väcker detta ord så starka känslor? Varför blir en del kallsvettiga och ångestfyllda bara av att höra ordet, medan andra blir supertaggade och entusiastiska.
 
Jag tränar inte. Jag orkar inte, helt enkelt.
Men ibland önskar jag att jag orkade träna. Jag önskar att jag orkade byta om till sportbh och springbyxor och länkkare och dra min tröga kropp ner till spånbanan (som inte har spån på sig) för att springa.
Jag vill verkligen. Och jag behöver verkligen. För media säger åt mej att jag måste. Att jag behöver. Att jag inte är duktig om jag inte tränar. Men också för att jag faktiskt tror att jag skulle må så mycket bättre, både fysiskt och psykiskt, av att träna.
 
"Men Miriam, du är ju redan smal, du behöver ju inte träna"
 
Käften! Bara sluta!
Varför tar alla för givet att man vill bli "smal" "fit" "snygg" när man säger att man ska börja träna? Varför är träning=strävan efter en "snyggare" kropp?
Nej, jag vill inte träna för att gå ner i vikt. Nej, jag vill inte träna för att få snygga muskler. Nej, jag vill inte träna för att "look good as fuck naked".
 
"Men... Varför vill du då träna..?"
 
Jo du, det ska jag berätta här och nu.
Jag vill träna för att må bra. Jag vill träna för att min kondition har nått den lägsta nivån som går att nå och jag vill slippa flåsa som en födande gris så fort jag ska gå upp för en trappa. Jag vill träna för att jag ständigt har sjukt i ryggen p.g.a. dålig hållning och dåliga magmuskler, vilket delvis hör ihop. Jag vill träna för att mina armar är så svaga att jag knappt orkar skjuta upp en dörr. Jag vill träna för att jag om 60 år, när alla andra jämnåriga runt omkring mig knappt klarar av att gå ut till postlådan, ska orka promenera, gå i skogen, gå i trappor, leka med mina barnbarn och slippa äta en miljon piller för alla världens krämpor, som delvis kan undvikas med en stark kropp.
 
Därför vill jag träna. Inte för att uppnå det som samhället idag kallar för drömkropp. Inte för att alla andra ska bli avundsjuka på min perfekta fitta (ja jag böjer det så) kropp, utan för min egen skull. För att jag ska må bra.
En sak som är så sjuukt viktigt att komma ihåg är att vara smal är inte lika med att må bra. En person som är smal och vältränad kan må sämre än en person som inte är det.
 
Jag hoppas att hetsen om att "bli snygg och fit" byts ut mot viljan att må bra.
 
 
 
 

ÄR DU EN SÅN PERSON??

En tag/frågegrej som går runt ganska mycket på internet nu, speciellt på youtube, är tagen "that kind of person" eller "är du en sån person". Ja, jag är en sån person. Och nu ska jag göra den också. För det är random frågor och det var ett tag sen jag gjorde en lista. Hoppas ni lär er nåt.
 
1. Vilket tuggummi brukar du köpa? pirkkas spearmint tror jag det är. eller rainbow om jag handlar i vörå för vi har bara halppa-halli och s-market och där finns inte pirkka. ibland väljer jag även jenkki, det dyra märkesalternativet.
2. Vad har du alltid i kylen? smör, mjölk och ketchup (för att jag en gång köpte en flaska och den kommer aldrig ta slut)
3. Säger du kex eller schex? kex. alla gånger. schex kan vara ett av de fulare orden i det svenska språket.
4. Vill du ha mjölk i kaffet? jag dricker inte kaffe. men om jag skulle dricka kaffe skulle jag nog vilja ha mjölk tror jag.
5. Apple eller Android? när det gäller mobiler har jag helt ärligt inte så stor skillnad. Just nu har jag en iPhone, men jag trivdes minst lika bra med min samsung som jag hade förr.
6. Spolar du vatten på tandborsten före eller efter att du har lagt på tandkräm? före. alla gånger. annars spolas ju tandkrämen bort!
7. Hur står du vänd i duschen? med ryggen mot duschstrålen.
8. Knycklar eller viker du ditt toapapper? viker. alltid. annars blir det ju bara till en liten skavande boll som försvinner in i kroppens innandömen.
9. Hur fördriver du tiden när du åker kollektivt? jag åker väldigt sällan kollektivt sen jag fick körkort, men då jag gör det så lyssnar jag på musik och/eller sover.
10. Fönsterplats eller gångplats? i kollektivtrafik fönsterplats. då det gäller annat, tillexempel stolsrader i kyrkar vill jag alltid sitta ytterst.
11. Stressad eller lugn? lugn, men stressar upp mig väldigt snabbt, onödigt mycket för onödiga saker. okej, jag är  en stressad person.
12. Tålmodig eller otålig? tålmodig när det gäller andra människor och påtiga saker, typ pyssel, knep och knåp och pussel, men otålig när det gäller allt annat. att vänta på att mikron värmt färdigt, att hissen kommer till rätt våning eller att internet laddar tillexempel, SÅ JOBBIGT.
13. Planerare eller impulsare? jag önskar att jag kunde säga impulsare, men jag är nog ändå mer planerare. Enda gången jag är impulsiv är när det gäller att ställa in planer pga att jag är för lat för att drag my ass out of my bed.
14. Uppklädd eller nerklädd? nerklädd. men jag önskar jag var uppklädd. jag försöker ständigt men det slutar alltid med att jag blir nerklädd i alla fall.
15. Västkusten eller östkusten? Finland har bara västkust, och där råkar jag bo, såå västkusten!
16. Sover du med dörren öppen eller stängd? stängd alla gånger. jag kan inte ens vara i mitt rum mitt på ljusa dan om dörren är öppen, sjukt obehagligt! Dock har jag ingen sovrumsdörr i min lägenhet, men jag stänger både köksdörren, wc-dörren och ytterdörren.
17. Vilken sida sover du på? jag börjar alltid på höger sida av kroppen ytterst i sängen, så det blir väl vänster sida av sängen då..?
18. Vilken är din fotomin? leende. mycket tänder. tänk pepsodentreklam fast lite mer överdrivet och lite mindre glänsande tänder.
19. Musik eller böcker? musik
20. Sms eller e-mail? vem mailar ens mer förutom oficiella ärenden? Sms är alltså mitt svar
21. Sött eller salt? sööööööööttttttttt
22. Når du näsan med tungan? nej. har aldrig kunnat och kommer aldrig att kunna.
23. Tror du på spöken? helt ärligt så vet jag inte vad jag ska svara på detta. "spöken" låter så otroligt löjligt, som en snäll gubbe med ett vitt lakan på, eller typ spöket Laban. jag tror nog det finns nåt som andra människor skulle kalla spöken, men som jag skulle benämna med nåt annat ord.
24. Tror du på ailiens? nej. jag är helt och fullt övertygad om att det inte finns rymdvarelser. eventuellt små kryp eller maskar, men inget mer. inga medvetna varelser, som människan.
25. Vad händer efter döden? himlen eller helvetet.
 

INSPIRERANDE TEXTER OCH BILDER ÄR DET ENDA JAG KOMMER BJUDA PÅ FR.O.M. NU

Nämen hejsan!
 
Jag har inte bloggat på länge, men det beror på att mitt liv inte har varit nåt att berätta om. Sen tänkte jag att varför behöver jag ha något att berätta bara för att blogga, spontanitet är väl bra?
Så här sitter jag nu i min pyjamaströja med en stor fjäril på och funderar över mitt bloggande.
 
Jag blir ibland jätteinspirerad när jag läser andra bloggar med fina naturbilder, goda recept på nyttig mat, sminktips och träningsmotiverande texter och bilder. "Jag vill ju också!" tänker jag och börjar formulera inlägg där jag berättar om hur jag får mina läppar så mjuka som dom är (jag hade ett knep, men det funkade bara i tre dar, sen började dom spricka och nu är dom fnasiga och torra igen). Sen kom jag på att LOL, sånt gör ju inte jag! Min blogg är till för fula webcambilder på mig själv samt flummiga texter om mitt liv. Eller om nåt helt annat. Den största orsaken är väl att jag bryr mej noll om allt det som "typiska bloggerskor" bloggar om. Lika lite som jag bryr mig kan jag om det.
 
Här får ni ändå en inspirerande bild på när jag dricker vitamindryck, för det gör jag varje morgon. Och ja, det är morgon ännu fast klockan snart är tolv.
 
Här får ni en till inspirerande bild på min långa hals och mitt sneda långfinger. Vill ni veta hur man gör? Var dig själv, då kommer dina fina sidor fram (min hals och mitt finger är alltså mina fina sidor)
 
Jag avslutar med tre bilder på när jag dansar sittande till min nya spotifylista som ni inte får veta vad den heter för den är hemlig.
 
Tack för mej.