I VÅTT OCH TORRT

Jag har en vän. En vän som betyder lite extra mycket. En vän jag älskar lite mer än allt annat. En vän som jag saknar lite mer än jag någonsin saknat någon förr. Idag fyller hon 19 år.
 
Kesia – min allra bästa vän i nöd och lust, mitt husdjur, min föredetta kollega och sambo, min delvis andra hälft, min äldsta vän (vän jag känt längst, inte äldst i ålder), min själsfrände.
 
Kesia bor för tillfället i England, vilket gör att saknaden tidvis plågar mig hårt. Efter att ha levt mer eller mindre ihopflätade med varandra i tre år är det fruktansvärt jobbigt att inte längre kunna se varandra i ögonen varje dag. Inte längre få höra hennes skratt, se hennes leende eller känna hennes kramar.
 
Ingen kommer någonsin kunna ersätta dig. Det finns ingen människa på hela jorden som jag kan berätta så mycket för, som jag kan vara mig själv så lätt med. Det finns inget filter, ingen mask, ingen oäkthet. Det har krävt en livstid att bygga upp det vi har idag, och det kommer krävas ännu en livstid att förstöra det.
 
Det finns inget i hela världen jag skulle önska mig mera än vår vänskap.
 
Jag älskar dig så fruktansvärt mycket, så mycket att det ibland tar sjukt! Du förtjänar alltid det bästa. Du borde få åka första klass genom livet.
 
 
 
Bilderna är tagna av diverse personer de senaste tre åren.
 
 
Och till alla er som inte känner Kesia ännu: shame on you. Nåja, det är din förlust.
 
 

JULHÄLSNING

God jul!
Det är julafton, jag är ledig, det är nästan snö där ute, solen skiner, granen glittrar och livet är gött.
Om typ en timme ska vi fara till mommo och moffa och spendera julaftonskvällen där. Imorgon kommer fastrarna till oss och på annandan blir det kusinträff.
 
Sen var det ju dethär med min julkalender då.
Jag har helt på allvar inte haft tid att göra den. Inte sådär "inte haft tid" som i att jag inte orkat, utan jag har på riktigt inte haft tid. Eventuellt öppnar jag luckorna nån gång i framtiden, men inte nu. Ni får helt enkelt leva med det.
 
Annars önskar jag er alla en fin, välsignad, fröjdefull jul, varesej ni firar jul eller ej, jobbar eller är lediga, är stressade eller lugna, gillar julen eller ej. Alla förtjänar en välsignad fridfull tid.
 
Och just det! Glöm nu för allsin dar inte att se på Karl Bertil Jonssons julafton ikväll!
 
Ha det fint och ta hand om varandra!
 
Klicka för att stänga bilden
Förra årets fruktansvärt fula gran får pryda detta inlägg.

EN LITEN URSÄKT

Hej. Detta inlägg är ett ursäktnings och förklarings-inlägg. De senaste tre luckorna har jag inte publicerat av förljande orsaker: jag har inte haft tid.
Ja, det var väl egentligen den enda orsaken. Såhär har min helg sett ut:
Lördag: vakna, julvandringsövning från kl 11, jobb från kl 13, hem, sova. Sammanlagda lediga vakna tid: 3h
Söndag: jobb från kl 07, hem, kyrkan på julvandring, julfridsövning, hem, sova. Sammanlagda lediga vakna tid: 3,5h
Måndag: vakna, åka till stan på julklappsshopping med syster, jobb, hem, sova (jag har ju inte somnat ännu, men snart). 
Sammanlagda lediga vakna tid: 2,5h

På mina 9/40 lediga vakna timmar dessa tre dagar har jag ätit, duschat, klätt på mej, gått på wc, umgåtts med min familj, sett på tv. Viktigare saker ån att blogga alltså. 
Men frukta inte! Jag ska göra mitt bästa för att publicera åtminstone en lucka imorgon, eventuellt, om jag har tid (dream on), publicerar jag alla tre missade. Nu ska jag i alla fall sova. Hade gött!

PS. Oravais kyrka imorgon (22.12) kl 20.00! I will be there, will you? (Ja det will du, för det är julfrid och jag ska sjunga och det blir bäst)