#ONLYINFKF

För er som inte visste det; jag har spenderat de senaste 24 timmarna ute i skogen i -20°.
De mest uttalade uttrycken det senaste dygnet har varit; "jag fryser", "jag vill hem", "jag kan inte känna mina tår", "jag kan inte sova" och "mina skor har smultit".
 
Jag har allstå överlevt fkf's omtalade vinterhajk. Igår när vi begav oss var det kallare än köldgränser, men av någon konstig orsak så tvingades vi ändå spendera ett dygn utomhus.
 
Jag gillar min klass. Sällskapet kan man alltså inte klaga på.
Men att frysa konstant i 24 timmar är inte världens roligaste.
Det var fyra tillfällen då jag inte frös: när vi satt runt brasan just innan läggdags, på min Kesias och Freddis upptäcktsfärdspromenad, mitt första eldvaktspass och nattens sista timme.
Annars frös jag.
 
Nära döden moment under hajken: När jag var 5 cm från att hugga mej i benet, när mina skor började brinna, när jag föll handlöst i snön på väg till "dasset" och de x-antal tillfällena under natten när elden i kaminen lurade mej och sedan flammade upp i mitt ansikte så att jag var rädd att jag mistat både ögonfransar, ögonbryn och näshår.
 
Summarsumarum: det var mysigt, och garanterat något jag kommer skryta om i framtiden, men det känns i nuläge inte som att jag kommer göra om det så länge jag vandrar på denna jord.
 
Nu, efter att jag vilat upp mej lite efter nattens ca 2,5 ihopskrapade sömntimmar så är jag ganska stolt över mej själv.
 
Nu ska jag värma upp min genomfrusta kropp i en varm bastu. Hejdå!

LÅT MEJ FLYGA MED ENKELBILJETT TILL FJÄRRAN LAND

Hej!
 
Imorgon har jag finskaprov. Jag låtsas läsa, för det har jag hört att man ska göra. (Skämtah! Det är jag som har lärt mej själv att göra så) Såhär glad är jag över det finska språket just nu:
 
Hahaha vem försöker jag lura?!
Ni kan ju gissa vilket finger det är jag visar under filten. (LEDTRÅD: det är ett finger mellan tummen och lillfingret, men inte pekfingret eller ringfingret)
 
Dessutom kan jag ingen finska för vår lärare är konstig. Frågar man nåt så säger hon att hon inte vet, "jag bara hör hur det ska vara". Kul för dej då, men jag hör inte! Säger man emot henne blir hon arg. Calm down, b****!
 
Sååå, eftersom vi har 10359840 ord till provet och vi endast haft en niondededel till läxa så har jag lite panik just nu. (Ja, det är därför jag sitter framför datorn.) *CENCUUUUUUUUUUUR* (idag har jag svårt att behärka mitt språk..
 
Men jag har ju i alla fall provläsningsmotivationsmat.
 
Två miner som beskriver mina känslor, utöver finskahatet, just nu:
 
Häjrå!
 
 

FOTOGENETIK OCH DJUPHETEN SLÅR TILL IGEN

Hej. Helgen börjar lida mot sitt slut.
Jag har sett på himym, läst engelsk bok om döden, spelat med gogosar med syster (nostalgi på ultrahög nivå), sett på james bond och ice age, druckit te och promenerat.
 
Imorgon är det måndag, jag stiger upp tidigt och åker med pappa genom rusningstrafiken till vasa.
 
Tre skoldagar, sen är det vinterhajk med klassen som gäller.
På onsdag har vi finskaprov och jag känner mej allt annat än redo.
Så går det då man inte kan finska, och då man har en finskalärare som egentligen är lågstadielärare, och som inte kan nånting.
 
Nu ska jag dricka te, läsa bibeln och sen sova sött i min mjuuuka säng (som är så mjuk tack vare den nya tjocka bäddmadrassen).
 
Njut av det sista av januari och ha en bra vecka!

resultatet av att försöka vara fotogenisk och konstnärlig när man inte har borstat håret på hela helgen.