JULEN I "KORTHET"

Idag är det den 27 december och julen är i princip över.
Det är ganska skönt.
 
Ju äldre jag blir desto mer märker jag att jag inte bryr mig lika mycket om julen. Missförstå mig rätt, jag tycker väldigt mycket om julen och är glad för det som hände för mer än 2000 år sen, men jag har inte samma behov av att känna julkänsla längre. Jag är inte lika excited och jag ser inte lika mycket framemot julafton som jag gjorde förr. Jag bryr mig inte så hårt om jag får många julklappar eller bara några. Jag bryr mig inte om jag missar början av Kalleanskas jul eller om vi är hemma eller hos mommo och moffa.
 
Trots att jag inte har det minsta julstämning är det ändå skönt med en paus från det vanliga. I år har vi inte tagit julen så hårt. Jag har inte känt mig stressad en enda gång (pga julen alltså, nog av andra saker). 
 
Dan före dopparedan klädde vi syskon julgranen, vi var på mammas fasters 81 års kalas och på eftermiddagen kom mommo och moffa, morbror och kusinerna hit och vi myste och lekte mest hela tiden. När gästerna farit hem hade vi vår traditionella familjejulfest som alltid slutar med att vi flippar (okej, den är flippad från början. Att mamma dansade balett, pappa rappade en psalm och att bror gjorde juleevangeliet som enmannashow säger kanske en del). Mot midnatt paketerade jag och bror julklappar och skrev julklappsrim i godan ro.
 
 
På julafton var vi hemma på förmiddagen, åt brunch och åkte sparkstötting på vägen utanför oss. Mot eftermiddagen for vi till mommo och moffa. Julafton firades alltså med familjen, m&m och min andra morbror. Vi såg på kalle anka, åt massa mat, öppnade julklappar och åt lite till. For hem passligt till Karl Bertil Jonsson (som är i princip det bästa med hela julafton). Vi myste lite mer, såg på svensson svensson och så småningom gick vi till sängs.
 
 
På juldagen vaknade vi omänskligt och traskade iväg till julottan. Jag, bror och Papsen skulle sjunga och spela. Resten av dagen chillade vi bara hemma. Var ute och njöt av det fina vädret och började bygga pussel. Faster kom till oss och vi spelade spel och åt gott än en gång.
 
 
På julannandan vaknade jag i feber. Hela dan levde jag i en bubbla av 38,5° feber.
Idag mår jag bättre. Vi var till jeppis till min andra faster på dagen men nu är vi hemma igen och jag känner mig sjuk igen. Riktigt typiskt med tanke på att jag ska på midvinterveckan imorgon. Jag har sett framemot denna vecka enda sen –ja jag vet inte hur länge!
Jag hoppas på tillfrisknande!
 
Puss och gonatt!
 

UNSPOKEN

Idag hittade jag ett nytt band. Hur. Bra. Som. Helst. VARFÖR har jag aldrig hört om dom förr?? 
 
Och texten till den här låten, så bra ♥
 
The dawn is breaking and I can hear Your whisper in the breeze
The world is waking and I am here to meet You on my knees
When I'm with You my soul finds rest
Cause I can leave it in Your hands
 
The day keeps coming pulling me a million different ways
I'm always running but never seem to catch the things I chase
When I'm with You my soul finds rest
Cause I can, Lord, I can leave it in Your hands

Every sorrow, I leave it in Your hands
Every sickness, I leave it in Your hands
All my failures, I leave them in Your hands
Amen, I can leave it in Your hands
 
So I am laying the weight of all these burdens at Your feet
There's no more waiting, cause You've already won my victories
In Jesus my soul finds rest
Cause I can, I can leave it in Your hands
 
Every promise, I leave it in Your hands
Every healing, I leave it in Your hands
And my future, I leave it in Your hands
Amen, I can leave it in Your hands
 
It's Your hands that form the mountains
Your hands set boundaries for the seas
And in Your hands You hold tomorrow
The same hands that took the nails for me